Epilacija Diodnim laserom

Show info

LASERSKI TRETMANI

Epilacija neželjenih dlacica – medicinskim diodnim laserom

Najnovija i u svetu priznata neinvazivna metoda trajnog uklanjanja malja je epilacija laserom. Direktnim kontaktom laserski snop se usmerava na kožu, što garantuje maksimalnu sigurnost i efikasnost. Snop se apsorbuje u pigmentu folikula dlake (melanin). Svetlosni zrak se u koži pretvara u toplotu koja trajno uništava folikul dlake (efekat: photothermolysis). Folikuli dlaka koje se nalaze u aktivnoj fazi rasta predstavljaju najbolji cilj za laserski snop, jer su bogati pigmentom. Treba napomenuti da se prosečno u fazi rasta (anagen faza) nalazi od 70-90 odsto dlaka (istovremeno), u fazi regresije (katagena faza) 1 odsto, a u fazi odmora, tj. ispadanja (telogena faza) 10-30 odsto dlaka.

Obzirom da laserski snop može trajno uništiti folikul dlake samo u aktivnoj fazi rasta, postupak se mora ponoviti u periodu od 4 do 5 nedelja (u zavisnosti koji deo tela se tretira), kada folikul dlake iz faze regresije i faze odmora ponovo dođe u fazu rasta.

Nakon svakog pojedinačnog tretmana sledi “miran” period od oko 2 – 3 nedelje (nekad i duže), nakon kojeg počinju da rastu proređene dlačice koje nisu bile u aktivnoj fazi rasta u vreme prvog tretmana. Obično je potrebno ukupno 4 do 6 tretmana. U cilju zaštite okolnih struktura kože od termičkog oštecenja najsavremeniji laseri poput naših – imaju mogućnost odvođenja toplote i hlađenja tretiranog dela kože. Pored toga što štite kožu, imaju važnu ulogu i u smanjenju subjektivnog osećanja bola.

Gde se primenjuje: Lice, pazuh, ruke, bikini zona, noge, dakle sve osim predela oko samih očiju.