Kavitacija i RTL

Show info
  • Kavitacija
  • 5 tretmana kavitacije
  • Radiotalasi tela
  • 5 tretmana RTL – telo
  • RTL lice
  • 5 tretmana RTL – lice
  • Vakum tretman
  • Ultrazvučni anticelulit tretman specijalnim serumima
  • Anticelulit program BLOCK & SHOCK ( 30 tretmana )

Kavitacija

Kavitacija ćelija je metoda parcijalnog ukljanja masnih naslaga I celulita ultrazvukom. To je neinvazivna i bezbolna terapija koja omogućava brzo, sigurno i efikasno preoblikovanje tela. Razbijanje masnih naslaga u potkožnom tkivu direktno rezultuje smanjenjem obima tretiranog dela tela. Važno je napomenuti da se kavitacijom uništavaju lokalizovane masne naslage i da to nikako nije metoda za rešavanje problema preterane gojaznosti.

Pri metodi ultrazvučne kavitacije, ultrazvučni talasi prodiru do tačno određene dubine tkiva i deluju samo na masne ćelije u toj regiji, što osigurava selektivnost metode. Dubina prodiranja je dovoljno mala, pa su unutrašnji organi zaštićeni.

Masnoća iz masnih ćelija se u obliku triglicerida izliva u međućelijski prostor gde se pod uticajem enzima razgrađuje do glicerola i viših masnih kiselina. Oslobođeni glicerol koji je rastvorljiv u void preko limfnog sistema ulazi u metabolitičke procese za dobijanje energije, a nerastvorne više masne kiseline putuju u jetru, gde se razgrađuju kao svaka druga masna kiselina uneta hranom. Količina oslobođenih triglicerida je mala, pa ne dolazi do značajnog podizanja nivoa triglicerida u krvi. Pošto organizmu treba vremena da hidrolizuje otpuštene triglyceride i da izbaci sve produkte raspada masnih ćelija, kao i da preradi i eliminiše oslobođene masne kiseline, razmak između dva tretmana je minimum 5-7 dana.

Trajanje tretmana je maksimalno 50 minuta. Iako je metoda neinvazivna i bezbolna organizam je u stresu, jer treba da preradi i izbaci produkte raspada masnih ćelija, pa je dozvoljeno ukupno 6 ponavljanja tretmana u jednom ciklusu, nakon čega se pravi pauza od 1 meseca.

Ovom metodom uspešno se tretiraju regije kao što su stomak, zadnjica, bedra, bokovi, unutrašnje strane kolena, nadlaktice i sl. Usled razvijanja toplote pri ovoj metodi, ali i zbog efekta trenja dolazi do blagog zagrevanja kože na mestu dodira sa sondom aparata, pa je za vreme postupka kavitacije moguće osetiti blago peckanje i toplotu na tretiranom delu tela. Neposredno nakon tretmana moguća je pojava blagog crvenila koje prolazi u roku od 2-72 sata. Takođe, čuje se i specifičan zvuk – tiho “zujanje” koji se u najvećoj meri čuje kroz telo.

 

 

 

Radiotalasni lifting

Radiotalasni lifting je najefikasniji nehirurški tretman za podmlađivanje lica i tela. Služi za uklanjanje bora i zatezanje opuštene kože,a postupak je jednostavan,bezbolan,potpuno bezbedan i ne zahteva nijednu formu anestezije.

Za održavanje mladalačkog izgleda presudno je prisutvo kolagena i elastina u koži,čije se stvaranje smanjuje već od 25.godine. Koža počinje da se opušta i stvaraju se prve bore. Radiotalasi svojim toplotnim efektom izazivaju sintezu novog kolagena i elastina, dok ispravljene spirale već prisutnog kolagena kontrahuju, što dovodi do momentalnog zatezanja kože, a efekat lifting vidi se odmah nakon prvog tretmana. Sa sledećim intervencijama efekat zatezanja se povećava.

Postupak je bezbedan, bezbolani i ne zahteva nijednu formu anestezije. Aplicira se gel preko tretirane regije i malom sondom se vodi  po površini lica  uzrokujući toplotu. Procedura traje 40 minuta ili više zavisno od površine koja se tretira. Ne daje nikakva neželjena dejstva niti zahteva posebno mirovanje nakon tretmana tako da se možete slobodno i komforno vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Preporučuje se osobama koje žele efekat liftinga, ali ne i hiruršku i ntervenciju. Obavlja se preventivno od 25.godine zbog sprečavanja prevremenog starenja, dok starijim osobama služi za uklanjanje već vidljivih bora i zatezanje opuštene kože. Ovaj tretman je pogodan za lice i telo,bore ili nije oko očiju, spuštene kapke,  kesice oko očiju, bore na čelu i licu, kesaste obraze, nazolabijalne bore, duplu bradu i bore vrata. Tretira se opuštena koža dekoltea, grudi,  ruku, stomaka, butina i kolena.