Oxygen tretman kiseonikom

Oxygen tretman – tretman kiseonikom

Oxygen tretman ili tretman sa kiseonikom je najzdraviji i najprirodni tretman koji omogućava dubinska hidratacija i hranenje kože.

Koji su efekti oxygen tretman?

Ovaj tretman dovodi do veće proizvodnje kolagena, detoksikacije, hidratacije kože.
Isto tako koži vraća sjaj, pomaže u borbi protiv akni, ujednačava ten, ostavlja kožu osveženu I pritom umiruje crvenilo, a rezultati su odmah vidljivi.

Kada se radi tretman i kome se preporučuje?

Tretman može da se radi uvek neovisno od godisnog doba. Preporučuje se svim starosnim dobrima iz tog razloga što je potpuno prirodan i samim tim bezbedan. Pogodan je čak i za trudnice i dojilje.

Kako izgleda sama procedura tretmana?

Sam tretman je jako prijatan i komforan. Posebno je osvežavajući u ovim letnjim vrelim danima.

Procedura :

Nakon skidanja šminke i čišćenja lica imamo 3 faze.
Prva faza je piling pod pritiskom, zatim sledi druga faza u kojoj se u zavisnosti od tipa i stanja kože nanosi poseban serum za lice, vrat i dekolte. Nakon toga se taj serum dubinski unosi u kožu uz pomoć oxygen pištolja sa kiseonikom.
I završna treća faza u kojij se vrši intenzivna oksigenacija kože sa 95 % čistog kiseonika. Nakon tretmana ide dodatna nega u vidu maske i kreme prema tipu kože.

Rezultati ovog tretmana su vidljivi već u toku tretmana. Koža je vidno zategnuta, glatka i osvežena.
Kada se najviše preporučuje oxygen tretman?

Ovaj tretman je idealno raditi i pre i posle mora. Pre mora kao pripremu kože za izglaganje suncu I visokim temperaturama.
A nakon mora za oporavak kože od sunca, slane vode, a posebno ako se dogodilo da je koža usled prevelikog izlaganja suncu i neadekvatne zaštite izgorela.