Supreme retinox tretman ericsson laboratorie

Nega lica, Tretmani lica
Sensitive retinox tretman

Ovaj tretman namenjen je ženama koje žele da pruže koži napredni tretman sposoban da očuva mehanizme mladalačkog izgleda. Iako je u pitanju intenzivna regeneracija kože, anti-age dejstvo postoji zahvaljujući reprodukovanju anti-age efekata DHEA i retinola.

Studije su pokazale da je izuzetno ubrzanje ćelijskog obnavljanja. Shodno tome, nakon 8 nedelja aplikovanja, dolazi do poboljšanja kvaliteta tkiva, redukcije količine i dubine bora. Koža pokazuje nove znakove vitalnosti i mladosti. Mekša, fleksibilnija, zategnutija, čvršća sa povećanom dinamikom.

​Pomoću DHEA tretmana koža:
  • Postaje fleksibilnija, usled povećanog nivoa epidermalnih lipida
  • Dobija na čvrstini: keratinociti koji determinišu epidermlalnu „čvrstinu“, usled snabdevanja DHEA hormonom, sadrže više keratinozoma i keratohijalina, koji su prekursori keratina;
  • Bolja je otpornost na infekcije kože, Langerhansove ćelije se više proizvode.
Na nivou kože DHEA:
  • Inhibira proizvodnju kolagenaze. Kolagena vlakna su zaštićena, usled povećane potporne dermalne mreže.
  • Koža je otpornija na kontaktne alergijske reakcije.
  • Usporeno je oslobađanje histamina od strane imunih ćelija.
  • Reguliše mehanizme proizvodnje melanina.

​Retinol je isto što i vitamin A: iako je prirodni prekursor retinoične kiseline. Ona se konvertuje u retinoičnu kiselinu u telu. Deluje i na derm i na epiderm. Retinoična kiselina limitira stvaranje četiri znaka starenja: suvoća, manjak elastičnosti, smanjenje debljine kože i bora.

Kako bi rešili problem sa iritacijom, laboratorije za istraživanja su osmislile kompleks sa sličnim kliničkim efektima kao Retinol, ali bez neželjenih dejstava.

sr_RS