4 stvari zbog kojih je depilacija šećernom pastom bolja od depilacije voskom

Blog

Depilacija šećernom pastom, ili Egipatska depilacija, kako neki vole da je zovu, je jedna jako elegantna, zdrava i korisna metoda za uklanjanje dlaka o kojoj se prilično malo zna s obzirom na prednosti koje ona ima u odnosu na druge metode. U poslednje vreme tu i tamo se stidljivo objavi po koji blog post na ovu temu, a mi ćemo Vam ovde predstaviti 4 stvari zbog kojih je ova metoda nesumnjivo bolja od metode koja podrazumeva upotrebu voska.

1. Postupak – aparatura

Šećerna pasta je sredstvo koje se uglavnom sastoji od šećera, vode i limuna, i nanosi se direktno na čistu i suvu kožu u smeru suprotnom od rasta dlake. Nije potrebno koristiti nikakvu aparaturu, za razliku od voska koji zahteva upotrebu aplikatora, a  znate već da on zna dostići prilično visoku temperaturu što nikako nije dobro ni za kožu, a ni za kapilare i vene.  Mlaka pasta se utrljava rukom, a uklanjanje dlaka se vrši energičnim povlačenjem sloja u smeru rasta dlake.

2. Da li je zdravo za kožu?

Šećerna pasta je potpuno prirodna za razliku od voska koji u sebi može da sadrži i neke hemijske supstance koje mogu izazvati iritacije i alergije kod onih sa osetljivom kožom. Koristi se jednokratno pa nema nikakvih rizika od zaraze – šećer je prirodni konzervans i ne kvari se. Ostaci se uklanjaju vodom, jer se u njoj rastvara.

3. Rezultat

Ova metoda omogućava uklanjanje cele dlake, jer šećerna pasta ulazi u samo dno folikula dlake. Na taj način moguće je ukloniti i dlačice od svega 2 mm dužine! Iskustva kažu da se već posle nekoliko tretmana gustina dlaka značajno smanjuje, jer koren dlake postepeno slabi. Ovo je prilično elegantna metoda jer nema slomljenih ni uraslih dlaka kao kod metode sa voskom. Takođe, za razliku od voska, šećerna pasta ne uklanja žive ćelije već samo mrtvi sloj ćelija, jer se ne lepi za kožu. Nakon ovog postupka koža mnogo duže ostaje glatka i nežna.

4. Isplativost

E ovo je jako važno za naglasiti: S obzirom da je šećerna pasta desetak puta skuplja od voska, a sam postupak traje 4-5 puta duže, razumljivo je da i cena bude nešto veća. S obzirom za to da se uglavnom malo zna o prednostima ove metode u odnosu na sve druge, mnogi saloni lepote je i nemaju u svojoj ponudi jer klijenti uglavnom samo gledaju cenu. Glavna prednost ove metode (pored toga što je mnogo zdravija i elegantnija) je u tome što se koren dlake sve više slabi, gustina dlaka se značajno smanjuje pa je i vremenski period između dva tretmana sve veći! Na duži rok, pored toga što dobijate glatkiju kožu, zapravo Vam se više isplati.

Depilacija šećernom pastom Novi Sad:

Pratite naše nedeljne akcije i ostvarite popust i do 50%!

Možete zakazati na brojeve telefona:

069/155-41-44 & 021/636-02-45

Lokacija

Braće Ribnikar 7/16 21000 Novi Sad

Kontakt podaci

069/155-41-44 & 021/636-02-45

Informacije

Društvene mreže