Epilacija

Ostali tretmani

Epilacija

Uklanjanje dlaka diodnim laserom

Najnovija i u svetu priznata neinvazivna metoda trajnog uklanjanja malja je epilacija laserom. Direktnim kontaktom laserski snop se usmerava na kožu, što garantuje maksimalnu sigurnost i efikasnost.

Kako laser funcioniše?

Snop se apsorbuje u pigmentu folikula dlake (melanin). Svetlosni zrak se u koži pretvara u toplotu koja trajno uništava folikul dlake (efekat: photothermolysis). Folikuli dlaka koje se nalaze u aktivnoj fazi rasta predstavljaju najbolji cilj za laserski snop, jer su bogati pigmentom.
Treba napomenuti da se prosečno u fazi rasta (anagen faza) nalazi od 70-90 % dlaka (istovremeno), u fazi regresije (katagena faza) 1 %, a u fazi odmora, tj. ispadanja (telogena faza) 10-30 % dlaka.

Koliko je tretmana potrebno?

Obzirom da laserski snop može trajno uništiti folikul dlake samo u aktivnoj fazi rasta, postupak se mora ponoviti u periodu od 4 do 5 nedelja (u zavisnosti koji deo tela se tretira), kada folikul dlake iz faze regresije i faze odmora ponovo dođe u fazu rasta.
Nakon svakog pojedinačnog tretmana sledi “miran” period od oko 2 – 3 nedelje (nekad i duže), nakon kojeg počinju da rastu proređene dlačice koje nisu bile u aktivnoj fazi rasta u vreme prvog tretmana.
Obično je potrebno oko 5 tretmana.

Da li laser šteti koži?

U cilju zaštite okolnih struktura kože od termičkog oštecenja najsavremeniji laseri poput našeg – imaju mogućnost odvođenja toplote i hlađenja tretiranog dela kože. Pored toga što štite kožu, imaju važnu ulogu i u smanjenju subjektivnog osećanja bola.

Koje se sve regije tretiraju laserskom epilacijom?

Regije koje najčešće tretiramo tokom trajne epilacija su: Lice, pazuh, ruke, bikini zona, noge, dakle sve osim predela oko samih očiju.
Laserska epilacija je potpuno bezbedna procedura. Laserski snop prolazi svega par milimetara pod kožu, tako da kada se tretira pazuh ili prepone ni ne dopire do žlezda, koje se nalaze dosta dublje.

Pogledajte našu FB i Instagram stranicu.
Za više informacija slobodno nas pozovite. Pogledajte ostale tretmane.

Lokacija

Braće Ribnikar 7/16 21000 Novi Sad

Kontakt podaci

069/155-41-44 & 021/636-02-45

Informacije

Društvene mreže