Dermapen tretman

Nega lica
Šta je dermapen tretman?

Dermapen tretman predstavlja proceduru koja se izvodi posebnim uređajem, dermapenom. On stimuliše stvaranje kolagena i omogućava bolju apsorpciju kozmetičkih supstanci.

Dermapen je unepređena metoda mezoterapije. U odnosu na mezoterapiju i dermaroler, dermapen ima mnogo gušće i tanje iglice što dovodi do toga da se pore kvalitenije popunjavaju. Uređaj je napravljen od nerđajućeg čelika, a glava aparata je sterilna i menja se prilikom svakog novog izvođenja.

Celi postupak se zasniva na kontrolisanoj destrukciji kože mikroiglicama, a kao posledica ima stvaranje faktora rasta u organizmu, koji podstiču i ubrzavaju obnavljanje tkiva. Podstiče razvoj novih kapilara, poboljšava se prokrvljenost kože, omogućava bolji dotok kiseonika i hranjivih materija. Na taj način se poboljšava celokupan kvalitet, a samim tim i izgled kože.

Koji problemi se tretiraju dermapen tretmanima?

​Dermapen je vrsta mezoterapije koja je postala glavna i najbolja metoda u nezi kože lica i tela. U koži se nakon tretmana stvaraju mikrokanali te je moguće u duboke slojeve tkiva ubaciti hijaluronsku kiselinu, vitamine, minerale i druge mezoterapijske koktele. Tretmanom se i do 1000 puta povećava prodiranje njihovih velikih molekula kroz kožu.


Koji se problem tretiraju Dermapenom?

– Bore

– Ožiljci od akni

– Hiperpigmentacije (fleke na koži)

– Opadanje kose

– Strije

– Starenje kože

– Sužavanje pora

– Revitalizacija umorne kože

– Uklanjanje akni

– Tretiranje celulita

– Poboljšanje tonusa kože

– Podmlađivanje

– Regeneracija i biorevitalizacija kože

U zavisnosti od stanja kože, njene starosti, vrste i stepena oštećenja kao i željenog rezultata klijenta, u kožu se ubacuju serumi i kokteli najboljeg kvaliteta. U njihovoj osnovi se nalaze peptidi, ekstrakti matičnih ćelija, hijaluronska kiselina kao i ekstrakti raznih lekovitih biljaka.

Kako izgleda tretman dermapenom?

​Pre samog tretmana potrebno je da se koža dobro očisti i pripremi. Bilo bi najbolje da je već odrađen hemijski piling čišćenja kože dve nedelje pre tretmana dermapenom. Ukoliko nije rađen prethodni piling, koža se čisti odogvarajućim proizvodom prilagođenim tipu kože koja se tretira.

Zatim sledi enzimski piling koji skida rožnati sloj te preparati brže i efikasnije prodiru u potrkožno tkivo.

​Na očišćenu kožu se nanosi koktel od prirodnih ekstrakata vitamina, minerala, enzima i aminokiselina. Nakon toga se dermapenom prelazi po koži vodoravno, dijagonalno i vertikalno.

Estetski tretmani izvode naši doktori u ordinaciji Divine medica, Hercegovačka 21, kula Arcadia, Belgrade Waterfront