Depilacija – žene

Waxing - women
Depilacija, Nega tela

Depilacija žene

Depilacija je deo životnog stila mnogih žena širom sveta. Bez obzira da li se radi o uklanjanju dlačica s nogu, pazuha ili bikini zone, postoji širok spektar tehnika i metoda koje žene koriste kako bi postigle glatku i negovanu kožu. Međutim, pre nego što se odlučite za određenu vrstu depilacije, važno je razumeti različite opcije i pravilno pripremiti kožu kako bi se izbegle neprijatnosti i iritacije.

Različite tehnike depilacije

Postoji nekoliko popularnih tehnika depilacije koje žene koriste:

 1. Brijanje: Ovo je jedna od najjednostavnijih i najbržih metoda depilacije. Koristeći brijač, dlačice se uklanjaju sa površine kože. Međutim, rezultati su privremeni, a dlačice se često vraćaju već nakon nekoliko dana.

 2. Depilacione kreme: Ove kreme sadrže hemikalije koje omekšavaju dlake i omogućavaju njihovo lakše uklanjanje. Ovo je brz i bezbolan metod, ali može izazvati iritaciju kod nekih osoba, pa je važno prvo testirati proizvod na manjem delu kože.

 3. Vosak: Vosak se koristi za uklanjanje dlačica direktno iz korena. Postoji topla i hladna varijanta voska, a rezultati su dugotrajniji u poređenju s brijanjem, jer dlačice ne rastu tako brzo.

 4. Epilacija: Ovo je proces koji koristi električni uređaj koji čupa dlačice iz korena. Iako može biti bolno, epilacija takođe pruža dugotrajne rezultate i sprečava brzi rast dlačica.

Priprema kože za depilaciju

Pre nego što se odlučite za depilaciju, važno je pravilno pripremiti kožu kako biste izbegli iritacije i neželjene efekte. Evo nekoliko koraka koje treba pratiti:

 1. Piling kože: Redovno eksfoliranje kože pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože i sprečava urastanje dlačica.

 2. Hidratacija kože: Koristite hidratantnu kremu kako biste omekšali kožu i olakšali proces depilacije.

 3. Testiranje proizvoda: Pre upotrebe novog proizvoda za depilaciju, testirajte ga na manjem delu kože kako biste bili sigurni da ne izaziva alergijske reakcije ili iritaciju.

 4. Pravilna tehnika: Bez obzira na metodu depilacije koju odaberete, važno je slediti uputstva i koristiti pravilnu tehniku kako biste izbegli povrede i iritacije kože.

Nega kože nakon depilacije

Nakon depilacije, važno je pružiti koži adekvatnu negu kako biste sprečili iritacije i urastanje dlačica. Evo nekoliko saveta:

 1. Hidratacija: Redovno hidrirajte kožu kako biste je održali mekom i hidriranom.

 2. Izbegavajte tesnu odeću: Nosite komotnu odeću nakon depilacije kako biste izbegli trenje koje može iritirati kožu.

 3. Izbegavajte sunce: Nakon depilacije, izbegavajte izlaganje sunčevim zracima kako biste sprečili iritaciju i pigmentaciju kože.

 4. Redovno eksfoliranje: Nastavite redovno eksfolirati kožu kako biste sprečili urastanje dlačica i održali kožu glatkom.

Depilacija može biti ključni deo higijenske rutine mnogih žena, ali je važno odabrati pravu metodu i pružiti adekvatnu negu koži kako biste postigli najbolje rezultate. Pratite ove savete kako biste postigli glatku i negovanu kožu bez neprijatnosti i iritacija.

Naši tretmani obuhvataju:

 • Depilacija celih nogu
 • Depilacija ruku
 • Depilacija prepona
 • Brazilka
 • Cele noge i brazilka
 • Stomak, pazuh, leđa po regiji
 • Nausnice
 • Lice i brada
 • Oblikovanje obrva

Pogledajte našu FB i Instagram stranicu.
Za više informacija slobodno nas pozovite. Pogledajte ostale tretmane.

Lokacija

Braće Ribnikar 7/16 21000 Novi Sad

Kontakt podaci

069/155-41-44 & 021/636-02-45

Informacije

Društvene mreže