Facial treatments

Estetski Tretmani Lica

Estetski tretmani lica postali su neizostavan deo savremene nege kože, pružajući mogućnost da se poboljša izgled, očuva mladolikost i unapredi samopouzdanje. U eri gde je lepota važan aspekt svakodnevnog života, estetski tretmani lica nude širok spektar opcija za sve tipove kože i uzraste.

Najpopularniji Estetski Tretmani Lica

Botoks i Dermalni Fileri

Botoks (botulinum toksin) i dermalni fileri su među najčešće korišćenim tretmanima za smanjenje bora i finih linija. Botoks deluje tako što privremeno paralizuje mišiće lica, čime se smanjuje pojava dinamičkih bora, dok dermalni fileri, poput hijaluronske kiseline, popunjavaju duboke bore i dodaju volumen licu.

Hemijski Piling

Hemijski piling koristi kiseline, kao što su glikolna, mlečna i salicilna kiselina, za uklanjanje mrtvih ćelija kože, podsticanje obnove kože i poboljšanje teksture i tona kože. Ovi tretmani mogu biti prilagođeni različitim potrebama kože, od površinskih do dubokih pilinga.

Mikrodermoabrasion

Mikrodermoabrazija je neinvazivni tretman koji koristi sitne kristale ili dijamantne čestice za nežno uklanjanje površinskog sloja kože. Ovaj postupak pomaže u smanjenju ožiljaka od akni, pigmentacija i sitnih bora, ostavljajući kožu glatkom i osveženom.

Laserski Tretmani

Laserski tretmani koriste lasersku energiju za ciljanje različitih problema kože, uključujući hiperpigmentaciju, ožiljke, bore i dilatirane kapilare. Fraxel i CO2 laseri su među najpoznatijim, nudeći dugotrajne rezultate sa minimalnim vremenom oporavka.

Mezoterapija

Mezoterapija je tehnika koja uključuje ubrizgavanje koktela vitamina, minerala i hijaluronske kiseline direktno u srednji sloj kože (mezoderm). Ova metoda hidrira kožu, poboljšava njen tonus i elastičnost, te smanjuje znakove starenja.

Prednosti Estetskih Tretmana Lica

Estetski tretmani lica nude mnogobrojne prednosti, uključujući:

  • Poboljšanje Teksture i Tona Kože: Uklanjanjem mrtvih ćelija i stimulacijom proizvodnje kolagena, koža postaje glatkija i ujednačenija.
  • Podmlađivanje: Smanjenje bora i linija pomaže u postizanju mlađeg izgleda.
  • Samopouzdanje: Povećanje samopouzdanja kroz bolji izgled i negovanu kožu.
  • Specifično Ciljanje Problema: Personalizovani tretmani omogućavaju ciljanje specifičnih problema kao što su akne, pigmentacije i ožiljci.

Rizici i Oporavak

Iako su mnogi estetski tretmani bezbedni i minimalno invazivni, važno je konsultovati se sa kvalifikovanim stručnjakom pre nego što se odlučite za tretman. Mogući rizici uključuju crvenilo, otok, modrice i, u retkim slučajevima, infekcije ili alergijske reakcije. Period oporavka varira zavisno od tretmana, ali većina zahteva minimalan prekid svakodnevnih aktivnosti.

Zaključak

Estetski tretmani lica predstavljaju efikasnu metodu za očuvanje i poboljšanje lepote, nudeći rešenja za razne probleme kože. Uz adekvatnu negu i stručno vođenje, ovi tretmani mogu značajno doprineti zdravlju i izgledu vaše kože, pomažući vam da se osećate bolje i sigurnije u svom izgledu.

Pogledajte sve naše tretmane. Za više informacija slobodno nas pozovite.

Estetski tretmani izvode naši doktori u ordinaciji Divine medica, Hercegovačka 21, kula Arcadia, Belgrade Waterfront