Facial care

Facial care

Nega lica je osnova higijene i osnovni faktor zdravlja i lepote.

Higijenski tetman lica

Hugijenski tretman lica su radnje prisupa tretmanu lica, posebno prilagođen tinejdžerima. Ovaj dugotrajan tretman ne samo da čisti kožu, već i smanjuje lučenje sebuma, efikasno se bori protiv akni i revitalizuje kožu. Naša metoda obezbeđuje čišćenje kože, uklanja fleke, smanjuje ožiljke od akni i održava kožu matiranom, a istovremeno joj očuva vlažnost.

Tretman je posebno prilagođen zahtevnoj koži mladih lica sklonoj aknama i prekomernom stvaranju sebuma. Preporučuje se obavljanje tretmana na mesečnom nivou kako bi se održala optimalna čistoća kože. Za zrelije tinejdžere, ritam tretmana može biti prilagođen prema potrebama, obično na nešto dužem vremenskom razmaku.

Ovaj tretman ne samo da obezbeđuje trenutno poboljšanje, već i dugoročne rezultate. Nakon tretmana, koža postaje zaštićena od spoljnih uticaja, čista i prozračna. U nastavku ćemo detaljnije istražiti svaki korak ovog tretmana, kako bi tinejdžeri mogli uživati u zdravijoj koži.

1. Korak: Detaljno čišćenje kože

Prvi korak našeg tretmana je pažljivo i duboko čišćenje kože. Specijalni preparati koriste se kako bi se uklonile nečistoće, višak sebuma i ostaci šminke. Ovaj korak ne samo da priprema kožu za dalje postupke, već i sprečava začepljenje pora, što je ključno u prevenciji pojave bubuljica.

2. Korak: Smanjenje lučenja sebuma

Nakon čišćenja, koristimo posebne preparate koji ciljaju na smanjenje lučenja sebuma. Ovi proizvodi pomažu u regulaciji masnoće kože, čime se smanjuje sjaj i sprečava prekomerno sjajenje kože. Redovna upotreba ovih preparata može značajno poboljšati izgled i teksturu kože.

3. Korak: Borba protiv akni

Tinejdžerska koža često je sklona pojavi akni, i zbog toga je važno koristiti tretmane koji ciljaju na njihovo smanjenje. Specijalni preparati sa aktivnim supstancama usmerenim ka borbi protiv akni koriste se kako bi se umanjila crvenilo, sprečila pojava novih bubuljica i ubrzao proces zaceljivanja već postojećih.

4. Korak: Revitalizacija kože

Da bismo postigli dugoročne rezultate, važno je revitalizovati kožu. Ovaj korak uključuje korišćenje preparata koji podstiču regeneraciju kože, uklanjajući mrtve ćelije i oživljavajući kožu. To može pomoći u smanjenju ožiljaka od akni i poboljšanju teksture kože.

5. Korak: Matiranje kože bez gubitka vlažnosti

Jedan od ključnih aspekata tretmana je održavanje kože matiranom, ali bez gubitka vlažnosti. Koriste se posebni preparati koji hidriraju kožu, ali istovremeno kontrolišu sjaj. Ovaj korak čini kožu svežom i hidriranom, čineći je vitalnom i jedrom.

6. Korak: Zaštita od spoljnih uticaja

Na kraju tretmana, koristimo proizvode koji pružaju dodatnu zaštitu od spoljnih uticaja. Ovi proizvodi čine barijeru koja čuva kožu od negativnih uticaja iz okoline, poput zagađenja i UV zračenja.

Tinejdžeri koji redovno primenjuju ovaj tretman mogu očekivati značajno poboljšanje stanja svoje kože. Preporučuje se i upotreba Sothys preparata za kućnu negu kako bi se održali postignuti rezultati. Redovna upotreba ovih preparata može doneti vidljivu promenu u zdravlju kože već nakon 15-ak dana.

U zaključku, pružanje odgovarajuće nege tinejdžerskoj koži ključno je za održavanje zdrave kože i prevenciju problema poput akni i ožiljaka. Ovaj prilagođeni tretman nije samo terapeutski, već i edukativan, omogućavajući tinejdžerima da razviju pozitivne navike nege kože koje će trajati kroz ceo život.

Za više informacija slobodno nas pozovite.
Pogledajte tretmane lica.

Estetski tretmani izvode naši doktori u ordinaciji Divine medica, Hercegovačka 21, kula Arcadia, Belgrade Waterfront