Lipoliza

Estetski tretmani, Tretmani tela

Šta je lipoliza?

Lipoliza je medicinska injekcija koja se koristi za topljenje lokalizovanih masnih naslaga. Lipoliza se izvodi kako bi se smanjile zapremine nastale akumulacijom masnih ćelija u određenim regionima. Pojedini regioni se preoblikuju (stomak, kukovi, noge, kolena, ruke i brada).

Kako izgleda tretman lipolizom i koliko tretmana je potrebno?

Tretman se izvodi ubrizgavanjem lipolitika direktno u lokalizovane masne naslage pomoću ultratankih igala. To dovodi do smanjenja ovih masnih naslaga, čime se preoblikuje željeni region-stomak, kukovi, noge, kolena itd. Lipoliza je siguran i bezbolan postupak koji traje kratko. Za postizanje željenog efekta potrebna je serija od 3 do 6 tretmana, a postupak se ponavlja nakon četiri nedelje.

Kako funkcioniše lipoliza?

Za razliku od klasične dijete, lipoliza dovodi do potpunog razlaganja masnih ćelija (adipocita). Lipoliza izaziva razgradnju zida masnih ćelija i vezivne barijere, čime se sprečava da se masne naslage ponovo akumuliraju u tretiranom regionu.

1. Lipolitici uzrokuju topljenje masnih ćelija i oslobađanje masnih kiselina.

2. Lipolitici hidrolizuju masne kiseline i tako ih čine rastvorljivim u tečnosti.

3. Masne kiseline van masnih ćelija su signal za makrofage (čistače tela) da dođu na mesto delovanja i transportuju masne kiseline do jetre gde se dalje metabolišu.

Za više informacija slobodno nas pozovite. Pogledajte ostale tretmane.

Lokacija

Braće Ribnikar 7/16 21000 Novi Sad

Kontakt podaci

069/155-41-44 & 021/636-02-45

Informacije

Društvene mreže