Najbolji hemijski pilinzi za sezonsku transformaciju: jesenji favoriti/ Sve što treba znati o hemijskim pilinzima

Blog

Hemijski pilinzi su postali neizostavan deo mnogih rutina za negu kože širom sveta. Njihova sposobnost da transformišu kožu, čineći je blistavom i bez nesavršenosti, čini ih omiljenim tretmanom. Iako su hemijski pilingi moćan alat u očuvanju i poboljšanju izgleda kože, pre nego što se upustite u ovu avanturu, važno je razumeti kako funkcionišu, koje su prednosti i rizici, i kako odabrati pravi tretman za vaše potrebe. Zato Vam mi u Divine klinici nudimo veliki izbor hemijskih pilinga.

Šta je to hemijski piling?
Hemijski piling je medicinski tretman u toku kojeg se na kožu nanose rastvori određenih kiselina sa ciljem uklanjanja oštećenog sloja kože. Ovim postupkom se omogućava obnavljanje uklonjenog sloja novim i zdravim slojem kože. Hemijski pilinzi se mogu raditi na licu, vratu, rukama i nogama sa ciljem uklanjanja nepravilnosti kože, lokalizovanih pigmentacija, ožiljaka, plićih i dubljih bora. Pilinzi mogu da budu površni, srednji i duboki. U našem centru imamo veliki izbor pilinga, od onih koje se rade u zimsokm periodu do blažih koje su bezbedne tokom cele godine. Koji je vaš idealni piling procenjuju naši stručnjaci tokom pregleda. Dva nežnija tretmana o kojima ćemo dalje govoriti su PRX (Kraljevski) tretman i Biorepeel.

PRX TRETMANU

pitanju je kraljevski tretman sa efektom botulinskog toxina. U sastavu ovog moćnog pilinga je hidrogen peroksid, trohlorsirćetna kiselina (TCA) 33%. Vrlo jak tretman koji momentalno deluje na:
1) prevenciju atrofičnih ožiljaka;
2) tretira melazmu i post-inflamatornu hiperpigmentaciju;
3) vraca elastičnost koži, smanjuje bore;
4) uklanja sve nečistoce sa kože.
Predstavlja revolucionarno rešenje za svaku problematiku kože. Iako u sebi sadrži veoma jake sastojke, tretman je potpuno bezbedan, nema iritacije, crvenila, perutanja niti guljenja kože. Pogodan za sve tipove kože i sva godisnja doba. Vreme trajanja tretmana: 30 minuta. Preporučujemo 3 tretmana na 10 dana, nakon toga po potrebi održavnje.

BIOREPEEL

Biorepeel je tretman koji koristi specijalnu kombinaciju voćnih kiselina, biljnih ekstrakata i drugih aktivnih sastojaka, kako bi se postiglo čišćenje, osvežavanje i hidratacija kože. Ovaj tretman se može prilagoditi različitim tipovima kože i problemima, uključujući akne, hiperpigmentaciju i bore.
Prednost tretmana je sto vrši blagi piling naše kože (nema crvenila i iritacija nakon tretmana, nema perutanja niti period oporavka). Istovremeno vrši biosintetičke porcese koji pomažu da se povrati struktura koze. Biorepeel obično zahteva seriju tretmana kako bi se postigli najbolji rezultati.


FITOPILING

Fitopiling, deluje na sve slojeve epiderma, apsolutno bez štetnih posledica, svi sastojci fitopiliga su prirodni biološki aktivni preparati. Dugogodišnji rad sa ovom terapijom potvrđuje njenu viskoku efikasnost i apsolutnu neškodljivost. Fitopiling ne samo da izaziva brzo perutanje površinskog sloja kože nego i aktivno utiče na normalizaciju metabolizma elemenata u koži, obnavljanje turgora (elastičnost i zategnutost kože).
Biološko dejstvo pilinga ostvaruje se putem poboljšanja metabolizma tkiva. Za razliku od drugih vrsta pilinga Fitopilig ima produženo delovanje , što znači da posle od 2-3 tretmana postiže poboljšanje stanja kože.
Ako uzmemo u obzir sve što smo do sada pomenuli ,vrlo privlačno izgleda prirodni terapeutski biljni piling “KAKTUS”, to je izvanredna alternativa svim nabrojanim oblicima pilinga, zato što prilikom primene FITOPILING u koži ne dolazi do koagulacije belančevina.
Fitopiling je veoma efikasan, daje brze rezultate, bez traumiranja kože i ne izaziva komplikacije u periodu posle pilinga.
Preparat veoma uspešno leči kožu i utiče na njeno veoma brzo obnavljanje .Ovaj piling možemo preporučiti za rešavanje više.


EASY TCA PEEL

Skin Tech Easy TCA piling je jedinstveni hibridni piling na bazi trihlorosirćetne (TCA) i fenola. Ovaj patentirani medicinski uređaj klase II piling deluje na bazalni sloj ili grenc zonu dermisa. Drugim rečima, ovaj piling se može prilagoditi vašoj koži, omogućavajući pilingu da deluje kao površinski piling do srednje dubine na osnovu dubine vaših problema sa kožom. U jednom tretmanu možemo bezbedno i efikasno ciljati različite slojeve kože.
Easy TCA piling regeneriše kožu mnogo brže od većine pilinga. Idealan je za nekoga ko želi da postigne brže rezultate ili ko se mučio da popravi svoju kožu. Ovaj piling je takođe idealan podsticaj, na godišnjem nivou, za nekoga ko želi da održi zdravu kožu i odloži znake starenja. Ovaj Skin Tech TCA piling se može koristiti na tipovima fotografija I do IV i svim delovima tela (lice, vrat, grudi, leđa, šake i ruke).
Easy TCA piling koristi se za:
1) Teška oštećenja od sunca (pege od sunca i pege)
2) Akne i ožiljke od akni
3) Linije i bore
4) Neujednačenu boju/ton kože
5) Starenje
6) Odličan za tretman lica, vrata, grudi i ruku.
Dok napustite kliniku, vaša koža će izgledati normalno i imati blagi sjaj od nanetih proizvoda za lokalnu upotrebu. U noći vašeg Easy TCA pilinga, vaša koža će se osećati prijatno. Od vitalnog je značaja da ne perete kožu te večeri. Možete nanositi samo svoju hidratantnu kremu.


SALICINO – GLIKOLNI PILING

Salicilno-glikolni piling kombinuje dve aktivne supstance: salicilnu kiselinu i glikolnu kiselinu. Ovaj tretman se koristi za poboljšanje teksture kože, smanjenje akni, proširenih pora, hiperpigmentacije i finih linija.
Salicilna kiselina je beta-hidroksi kiselina koja prodire duboko u pore, pomažući u čišćenju i sprečavanju pojave akni. Takođe ima protivupalna svojstva i može smanjiti crvenilo i iritaciju na koži. Glikolna kiselina je alfa-hidroksi kiselina koja pomaže u eksfolijaciji površinskih slojeva kože. To može pomoći u uklanjanju mrtvih ćelija kože i otkrivanju svježeg sloja kože ispod, čineći ten svjetlijim i glađim.
Salicilno-glikolni piling se obično primenjuje u klinici ili salonu pod nadzorom obučenog stručnjaka. Tretman može izazvati blagu nelagodnost ili peckanje tokom primene, ali to obično traje kratko. Nakon tretmana, može se pojaviti ljuštenje kože, što je normalna reakcija na piling.
Rezultati salicilno-glikolnog pilinga mogu varirati, ali većina ljudi primećuje poboljšanje u teksturi kože, smanjenje nepravilnosti i poboljšanje tena. Kako biste saznali više o ovom tretmanu i kako se primenjuje u klinici Divine Medica ili drugim klinikama, preporučujem da kontaktirate kliniku direktno radi detaljnih informacija i konsultacije sa njihovim stručnjacima.

AHA 50 PEEL

AHA 50 peel odnosi se na kozmetički tretman koji koristi alfa-hidroksi kiseline (AHAs), a posebno se odnosi na visok postotak glikolne kiseline. Glikolna kiselina je jedan od najpoznatijih AHAs i često se koristi u kozmetičkim tretmanima kako bi se poboljšao izgled kože.
Glikolna kiselina je vrsta AHA koja se dobija iz šećerne trske. Ona je poznata po svojoj sposobnosti da eksfolira površinske sloje

Lokacija

Braće Ribnikar 7/16 21000 Novi Sad

Kontakt podaci

069/155-41-44 & 021/636-02-45

Informacije

Društvene mreže