Lakiranje i oblikovanje noktiju

Lakiranje i oblikovanje noktiju
Manikir, Nega tela

Lakiranje i oblikovanje noktiju

Nokti su postali mnogo više od samo praktičnih alata koje koristimo u svakodnevnom životu. Oni su postali naša mala umetnička platna, na kojima se izražavamo bojama, oblicima i dekoracijama. Lakiranje i oblikovanje noktiju su postali popularni kozmetički trendovi koji ne samo da doprinose estetici, već i mogu biti izvor samopouzdanja i kreativnosti. Ovo su neki od najnovijih trendova i tehnika koje su u modi kada je reč o ukrašavanju noktiju.

Lakiranje noktiju kao umetnost

Danas lakiranje noktiju nije samo stvar izbora boje laka, već je postalo prava umetnost. Savremene tehnike omogućavaju majstorima noktiju da stvaraju prave male remek-delice na noktima. Od klasičnih jednobojnih manikira do kompleksnih detaljnih dizajna, mogućnosti su beskrajne.

Popularni trendovi

Jedan od trenutno popularnih trendova je takozvani „ombre“ ili gradijentni efekat na noktima. Ova tehnika podrazumeva postepeno prelivanje boja od tamnijih ka svetlijim tonovima ili obrnuto, čime se postiže efekat glatkog prelaza između boja.

Takođe, „french“ manikir je i dalje u modi, ali sa modernim twistom. Umesto klasične bele boje na vrhovima noktiju, sada se često koriste različite boje ili čak šljokice za dodatni efekat.

Gel tehnika

Gel tehnika je postala vrlo popularna zbog svoje dugotrajnosti i sjaja. Gel lak se nanosi na nokte u tankom sloju, a zatim se stvrdnjava pod UV ili LED lampom. Ova tehnika omogućava da manikir traje nedeljama bez pucanja ili skidanja.

Nail art

Nail art, odnosno umetnost ukrašavanja noktiju, takođe doživljava procvat. Od detaljnih crteža, preko aplikacija i šljokica, pa sve do minijaturnih 3D ukrasa poput cvetića i kristala, nail art pruža beskonačne mogućnosti za izražavanje kreativnosti.

Nega noktiju

Važno je napomenuti da uz svu estetiku, ne treba zanemariti ni negu noktiju. Redovno hidriranje i korišćenje hranljivih ulja pomažu da nokti ostanu zdravi i jaki, a izbegavanje agresivnih hemikalija i preteranog skidanja laka čuva njihovu strukturu.

Ukratko, lakiranje i oblikovanje noktiju nisu samo kozmetički trendovi, već prava forma umetnosti koja omogućava izražavanje ličnosti i stila. Bez obzira da li preferirate jednostavne i elegantne manikire ili ekscentrične nail art kreacije, nokti su postali važan deo modnog izraza i samopouzdanja za mnoge ljude širom sveta.

Pogledajte našu FB i Instagram stranicu.
Za više informacija slobodno nas pozovite. Pogledajte ostale tretmane.

Lokacija

Braće Ribnikar 7/16 21000 Novi Sad

Kontakt podaci

069/155-41-44 & 021/636-02-45

Informacije

Društvene mreže